Noutăți, Știri, Editoriale

EDITORIAL

Pe ce ne bazăm când investim în comunitate?

De Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare UniCredit Bank

Cum poate o bancă să susțină comunitatea pe termen lung, dincolo de obiectul de activitate de zi cu zi? Finanțăm afaceri cu potențial de durată pentru clienții noștri, susținem bunăstarea familiilor lor, creăm un mediu de lucru nediscriminatoriu cu șanse egale pentru fiecare angajat, sprijinim comunitățile și protejăm natura.

UniCredit Bank face parte dintr-un Grup care, în mod tradițional, este recunoscut pentru acțiunile sale de implicare socială. În acest sens, în România desfășurăm mai multe proiecte, unul dintre ele realizat cu sprijinul UniCredit Foundation, prin care am reușit să dezvoltăm 17 afaceri sociale. Anul trecut,  pentru a ajuta și mai mult oamenii din grupurile dezavantajate, prioritatea noastră a fost sprijinirea unor afaceri sociale existente care au dovedit că au potențial de creștere. Pentru UniCredit Bank acest proiect a fost o oportunitate de a susține atât economia locală, cât și economia socială, domeniu cheie pentru creșterea României, promovarea incluziunii sociale și a bunăstării naționale.

Dar fără date din comunitate nu putem ști dacă ceea ce facem, facem cu folos. De aceea, am ales să susținem cercetarea Vital Signs, un efort complicat de colectare de date care dă o imagine obiectivă a stării de bine dintr-o comunitate.

Am ales să începem cu Vital Signs București și Vital Signs Iași pentru că în aceste orașe sunt cele mai mari birouri ale unor companii din grupul UniCredit. Datele colectate în cele 12 domenii ne ajută să luăm pulsul din cele două comunități, să vedem ce nevoi reale sunt și cum putem investi pe termen lung în ele.

Noi suntem convinși că România poate crește sustenabil, iar UniCredit Bank va rămâne un partener de cursă lungă în acest demers. Astfel, suntem alături de fundațiile comunitare, care ajută comunitățile locale să crească sustenabil, prin forțe proprii.